Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2014 11:41 - Онова, което имаме, а не оценяме...
Автор: brunnysmile Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2014 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


    Като представител на днешното младо поколение бих искала да направя някакво заключение. Желанията на повечето млади хора, вкючително и на мен се ограничават до нова дрешка, екскурия до топла точка на света, нова кола (по възможност Ауди, БМВ или Мерцедес) и разбира се- посещение на елитните клубове в големите градове. 
  
   До тук всичко е супер, няма нищо лошо в това човек да живее "лъскаво", но къде отиват моралните ценности? Никой не иска да е в сянката на някого другиго и в стремежа си да се доказваме пред хора, на които ни най-малко им пука за нас, забравяме за онези... онези, които биха дали живота си за нас, защото именно те са ни дали живот.

   Кога за последно каза на майка си или на баща си, че ги обичаш? Кога за последно им благодари за това, което правят за теб? Сигурна съм, че на този пост, ако изобщо отговори някой, ще е човек, който е направил поне едно от по-горе изброените неща, но съм убедена, че по-голямата част от прочелите го няма да са го правили последната година...а може би никога. За съжаление познавам такива хора- те смятат за ненужно да изразяваш любовта си към онези, които дават своята изцяло, за да си щастлив именно ти !!!!
   
   Грешката на повечето младежи е че се опитват да се издигат в очите на техни връстници, които УБЕДЕНА СЪМ в първия удобен момент биха им забили нож в гърба, ако имат лична изгода от това!

   Ако родителите ви имат възможност да ви осигурят онзи, "лъскавия начин" на живот- не го приемайте за даденост, БЛАГОДАРЕТЕ ИМ!
  Ако не могат- ПАК ИМ БЛАГОДАРЕТЕ, затова, че са ви осигурили покрив над главите, затова, че всеки ден работят, за да не сте гладни, затова, че сте облечени и имате възможност да четете този пост от компютрите, които ТЕ са ви купили.
   Благодарете им за живота, който са ви дали и че са ви възпитали да бъдете такива, каквито сте!

   А колко струва да отидеш до близкия цветарски магазин и да купиш едно цвете на майката, на жената, която ви гледа от едно парче месо? Със сигурност струва по-малко от едно кафе в центъра на големия град. Но емоцията...радостта, която ще подарите- тя е безценна!
Бих се радвала, ако има хора, които споделят моето мнение! Няма по-важно нещо и по-здрава система от семейството !!!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brunnysmile
Категория: Тя и той
Прочетен: 32464
Постинги: 12
Коментари: 9
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031